JCI Damme

Wat is JCI?

Junior Chamber International (JCI), in België ook bekend onder de benamingen Jaycees of Jonge Kamer, is een internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar oud. Door hun engagement, vriendschap en het realiseren van creatieve projecten groeien zij tot toekomstgerichte ondernemende voortrekkers.

De missie van de organisatie luidt als volgt: “Groeikansen aanbieden die jonge mensen aanzetten tot het creëren van positieve veranderingen”.

 

Ontstaan van JCI

Het verhaal van JCI gaat terug tot in 1915 toen de Amerikaan Henry Giessenbier de organisatie ‘The Young Men’s Progressive Civic Association’ oprichtte in St. Louis, Missouri, USA. In de jaren die volgden werd een nauwe samenwerking aangegaan met de lokale Kamer van Koophandel in St. Louis, hetgeen ertoe leidde om de naam in 1918 te veranderen naar ‘Junior Chamber of Commerce’.

Nadien werden steeds meer lokale afdelingen opgericht, zowel in de USA als in het buitenland. Omwille van het toenmalig internationaal karakter van de organisatie werd de naam op een internationale bijeenkomst in Mexico in 1944 dan ook veranderd naar ‘Junior Chamber International’.

JCI is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste jongerenorganisaties ter wereld en telt op heden meer dan 200.000 leden en miljoenen past-leden wereldwijd. Het doel vandaag is nog steeds het stimuleren van jongeren om active citizens te worden door bij te dragen aan sociale & economische ontwikkelingen en internationale samenwerkingen.

De 4 basispijlers van JCI

De werking van JCI situeert zich steeds binnen de volgende vier basispijlers: individu, gemeenschap, internationalisme en business. Elk jaar organiseert JCI heel wat activiteiten en projecten die steeds binnen één of meerdere pijlers bevinden.

Individu

JCI-leden werken aan hun persoonlijke ontplooiing door actief te zijn in commissiewerking en in de Raad van Bestuur. Een cruciaal JCI-motto is “learning by doing”. JCI biedt bovendien een uitgebreid en hoogstaand vormingsprogramma aan.

Gemeenschap

De interesse en zorg van JCI-leden gaat uit naar wat er in de maatschappij plaatsvindt en hoe zij kunnen bijdragen om problemen in deze samenleving op te lossen. De commissiewerking van JCI vindt zijn inspiratie in wat leeft binnen de gemeenschap.

Internationalisme

JCI’s aanwezigheid in meer dan 100 landen biedt een ideaal kader voor actief gebruik van vreemde talen; leidt tot contacten met vreemde culturen en tot een mogelijke ontwikkeling van een mentaliteit van samenwerking, vriendschap en verdraagzaamheid.

Business

JCI biedt haar leden de kans om een bijdrage te leveren tot de ontwikkeling van de economische infrastructuur en welvaart van hun regio. Via een uitgebreid netwerk biedt JCI leden voldoende kansen om nieuwe contacten te leggen.

DIT IS JCI

jci-damme-groepsfoto-4

VIDEO DIT IS JCI

© 2020 - 2021 Damme Drinkt | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.