Brouwerijen

Brouwerij Rostune

Brouwerij Rostune oogstte al heel wat succes met zijn Wannes blond, Linde kriek, Amber en Dubbel donker. Brecht Vanderostyne werkt op ambachtelijke wijze en produceert ongefilterd natuurbier, gebrouwen op traditionele wijze volgens eigen recept in open ketel.

Website brouwerij Rostune

Brouwerij Siphon

Restaurant Siphon, lieflijk gelegen in het platteland aan de Damse Vaart, is niet alleen een fantastische plek voor een heerlijke maaltijd. Het heeft het ook een eigen microbrouwerij, die perfect aansluit bij het artisanale karakter van het restaurant. Het huisgemaakte gerstenat van Siphon Brewing wordt gebrouwen in klassieke Belgische stijlen met een twist, evenals internationale stijlen die niet gebruikelijk zijn in België. 

Website brouwerij Siphon

Brouwerij Hulstlo

HULSTLO Beernem is een ambachtelijke brouwerij opgericht in 2019 uit liefde voor het ambachtelijke brouwen met bioproducten.

Website brouwerij Hulstlo

Brouwerij De Vliegend Paard Brouwers - Prearis

De hoofdprijs wegkapen van de eerste bierwedstrijd waaraan je meedoet... de Vliegende Paard Brouwers nam meteen een vliegende start door in 2011 als beste hobbybier en -brouwer uitgeroepen te worden op de Brouwland Biercompetitie. Intussen is Andy zelfstandig brouwer en creëerde hij meer dan zestig creatieve biertjes. Koffiebier, rodebietenbier, jasmijntheebier, kombuchabier, appelciderbier... niets is te gek. De bekendste bieren van de Vliegende Paard Brouwers zijn de Préaris, de Marius en de White Dragon. 

Website brouwerij de Vliegend Paard Brouwers - Prearis

Brouwerij Damme Bier

Uit een zakelijk contact dat evolueerde in vriendschap groeide een passie voor bier. Boekhouder Dieter en kinesist Kurt trokken met een volledig uitwerkt plan, incl. naam, strategie en uitgewerkt embleem, naar bevriend brouwer Luc. Samen willen ze Damme redden met Damme Bier. De eerste telg van het nieuwe bier is de Damme Blond. Schrijf maar op dat er meer Damme Bieren zullen volgen, want de drie bruisen van ideeën en blijven verder ontwikkelen, brouwen, proeven en verbeteren. Het bier wordt voorlopig nog gebrouwen bij Het Gulden Spoor, maar de Damse Brouwers werken met man en macht aan een eigen brouwerij in... Damme.

Website brouwerij Damme Bier

Brouwerij Bryggja

Het begon als een hobby. In 2012 besloten vier brouwvrienden om met hun lekkere tripel mee te doen met de Brouwland Biercompetitie. Uit een selectie van meer dan 90 bieren werd hun Bryggja door een professionele jury verkozen tot beste hobbybier van België. Ze grepen deze kans met beide handen en kozen een naam, flesje, een passend ontwerp voor hun etiket,... Met het Brugs Bierfestival 2013 werd hun bier gelanceerd. Het jaar nadien was hun 2de bier "Amuse" op de markt.

Website brouwerij Bryggja

Brouwerij Viven 

In 2003 nam huidig eigenaar Tony Traen het toenmalige blonde biertje, ‘Kapel van Viven’, over van Willy De Lobel. Naast de blonde ‘Kapel’ onderging ook de bruine variant, ‘Klooster van Viven’, sinds de overname heel wat veranderingen. Zo werd een fonkelnieuwe look, een verbeterd recept en een nieuwe naam gecreëerd voor de twee oorspronkelijke bieren: Viven Blond en Viven bruin werden geboren.

In de loop der jaren bleef het idee om de Belgische bierbrouwkunst toe te passen op niet-Belgische bieren hangen waarna in 2009 recepten voor Viven Ale, Viven Porter, Viven Imperial IPA en Viven Master IPA werden ontwikkeld. Deze zes brouwsels ontvangen ondertussen niet alleen in België goeie kritieken maar worden ook internationaal erg goed onthaald. Viven Blond wordt gebrouwen op basis van een Poperingse hopsoort terwijl de frisse en volfruitige Viven Master IPA uit een mix van Duitse Merkur hoppe, Nieuw-Zeelandse Nelson en Amerikaanse Citra gevormd wordt. Ook voor de overige biervarianten zorgt een internationaal geselecteerd hoparsenaal ervoor om tot onze unieke en smaakvolle eindresultaten te komen.   

Eind 2016 werd in Sijsele, op een boogscheut van het historische Brugge, een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het verhaal door een eigen microbrouwerij te installeren die uitsluitend dienst doet voor de creatie van gloednieuwe small batches: Viven Experimentum gedoopt. Krystle Kerckaert, echtgenote van Tony en één van de weinige dames onder de Belgische brouwers, zwaait er de plak en produceert er in beperkte oplage om de zoveel tijd een andere variant. Zo zagen onlangs de American Pale Ale en de Viven Triple voor het eerst het daglicht en valt uit die hoek binnenkort nog heel wat moois te verwachten. 

Website brouwerij Viven

© 2020 - 2021 Damme Drinkt | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.